Katarina-Sofia, Stockholm

Bjurholmsplan 22

1 mot 1

3 rum ∙ 80 kvm ∙ Vån 2

7 652 kr/mån

Annonsnummer: 472936

Hiss
Badkar

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Einar Mattsson

Sekelskifte. 1913 byggdes denna lägenhet med charm. Välkommen till Bjurholmsplan. Enligt oss en av de lugnaste och mysigaste gatorna på Södermalm.

Lägenheten har fönster åt både en lummig bakgård och Bjurholmsplan. Gillar man att ha utsikt av träd och fågelkvitter är det här rätt lägenhet.

Vi har ingen balkong men parken direkt utanför dörren används flitigt av de som bor på Bjurholmsplan. Allt från kubbspel, pressande i solen till barnlek. Även hundar brukar gilla att strosa kring i parken. Bjurholmsplan är en rofylld liten oas där parken är i centrum. Väldigt lugnt trotts närhet till Ringvägen. Nära Ringens köpcentrum, skanstulls tunnelbana och årstavikens fina vandringstråk.

Högt i tak (dryga 3 meter). Stuckatur i taken,
Trägolv i alla rum. Köket och ett av sovrummen ligger i fil mot en lugn innergård och vardagsrummet och det andra sovrummet ligger i fil mot Bjurholmsplan. Alla rummen är ungefär lika stora på ca 17 kvm. Badrummet är kaklat och har ett badkar i fullstor storlek. Köket är ca 10 kvm och vi har haft middagar med 6-8 pers sittandes till bords. Vi har valt att ha en liten diskmaskin i köket och även kopplat in en tvättmaskin där.

Obs: På kontraktet står lägenheten på 78 kvm, men andra lägenheter i huset som är exakt likadana som vår har allt från 80-84 kvm på kontraktet.

Tvättstuga och ett förråd i källaren. Grovsoprum finns i huset. Nyrenoverad hiss.

Hyresvärden är Einar Mattson och är en stabil och stor hyresvärd.

Kallhyra med direktverkande el, genomsnittlig kostnad är ca 1000 per månad, lägre på sommaren och lite högre på vintern.

Inga annonserade stambyten. Vi har bott över 20 år i samma lägenhet och trivs jättebra med både hyresvärd och grannar. Det är en mycket lugn trappuppgång med trevliga och hänsynsfulla grannar.

Vi önskar byta till större och i första hand samma område för närhet till skola. Gärna i äldre fastighet liknande vår. Har lägenheten två toaletter ser vi det som ett plus. Vi är seriösa med byte och kan va snabba i bytesprocessen om lägenheten för byte känns rätt, men vi har inte bråttom.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Tresiffriga postnummerområden
111, Norrmalm / Gamla Stan
116, Södermalm, östra
118, Södermalm, centrala
I området
Restauranger
RESTAURANG & BAR SNÖVIT
Ringvägen 147
Gästabud Söder
Södermannagatan 43
Skolor och barnomsorg
Plogen Förskolan
Katarina Bangata 38
Täppan förskola
Östgötagatan 61
Affärer
Coop Östgötagatan
Östgötagatan 71
Lanka Te & Krydd Import
Ringvägen 143
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Bostadstips
Centrala staden, Lund
Nygatan 3B
Gamla Staden, Malmö
Stora Kvarngatan 59
Österhaninge, Österhaninge
Årsta slott, Norra flygeln

Byt din lägenhet hos oss

  • Över 60 000 nöjda kunder
  • Vi hjälper dig genom hela bytet
  • Kom igång på 2 minuter